За нас

GuidedSurgery.BG е сайт, който се занимава с проектирането и изготвянето на хирургични водачи за поставяне на дентални импланти. Тук може да намерите информация за направляваната хирургия и да поръчате Вашия водач.

+359884489544
office@guidedsurgery.bg

Въреки, че имате хирургичен водач, това не означава, че сте застрахован от грешки. Грешките и неточностите в леченията са ежедневно събитие. Кои са най-честите неточности преди и по време на лечението?

Неточности преди лечението:

  1. Нискокачествен CBCT образ и ниско качество на отпечатъка на пациента. Тъй като концепцията на направляването стои на един основен постулат адаптиране на физическия образ (отпечатъка) върху скенера на пациента. За повече информация, прочете статиите в секцията "Съвети към специалистите".
  2. Неточна преценка в отварянето на устата на пациента. Ограниченията в отварянето на устата водят до неспособност да се постави водача и остеотомните фрези след премоларите. При отваряне на устата по-малко от 3.5 - 4 см в областта на моларите, операцията с водачи може да бъде невъзможна.
  3. Разместване на зъбите при снемане на отпечатък със силикон. Това най-често се случва при зъби с компрометиран пародонт. За повече информация прочете статиите в секцията "Съвети към специалистите".
  4. Недобро пасване на протезата към протезното поле по време на отпечатък с двойно сканиране. Ако протезата по време на сканирането се повдигне от структурите, на които лежи, то тя не може да се адаптира правилно и изработването на водача става невъзможно.

Неточности по време на лечението:

  1. Недобро адаптиране на водача върху тъканите (зъби, кост, меки тъкани). По този начин може да се получи изкривяване на оста на остеотомиите и неточности в имплантирането. Всеки дентален лекар трябва да се увери, че водачът лежи плътно навсякъде, преди да започне операцията.
  2. Недобра преценка на големината на разрезите и ламбата. Понякога меките тъкани могат да повдигнат някои части на водача и да изкривят оста му, особено при комплексните сглобяеми водачи. Ето защо отпрепарирането им и внимателното адаптиране на водача е от особено значение за успешния край на операцията.

Имате още въпроси? Не се колебайте да се свържите с нас на посочения телефон или електронна поща!