За нас

GuidedSurgery.BG е сайт, който се занимава с проектирането и изготвянето на хирургични водачи за поставяне на дентални импланти. Тук може да намерите информация за направляваната хирургия и да поръчате Вашия водач.

+359876266085
office@guidedsurgery.bg

Професионалният контакт на един специалист с пациента започва винаги с клиничен преглед или консултация. Много от пациентите не знаят какво е направлявана хирургия и какви са нейните предимства. Успоредно с това денталните лекари трябва да са запознати и с част от нейните недостатъци и ограничения, голяма част от които могат да се предвидят още по време на клиничния преглед.

Какви са ползите към пациента и специалиста:

  1. Направляваната хирургия в много голяма част от случаите е по-точна от ненаправляваната;
  2. При изпълнение на пълния протокол имаме възможност да планираме протетичните решение и да центрираме възможно най-оптимално бъдещите импланти;
  3. Направляваната хирургия води до микро инвазивност: по-малки ламба, по-малки остеотомии (при синус лифт напр.);
  4. Предварително изготвения план, можед да се представи на пациента и той да придобие представа за разположението на имплната, както и за бъдещата му протетична конструкция;

Какви са недостатъците и ограниченията:

  1. Цена - при направляваната хирургия цената на лечението се оскъпява;
  2. Време - изисква се време, за да се проектират и направят хирургичните водачи, особено при по-сложни случаи;
  3. Ограничено отваряне на устата - едно от най-неприятните неща по време на операция може да бъде невъзможност за поставяне на водача в устата, заедно с остеотомните фрези. Ето защо предварително трябва да се премери отварянето устата на пациента, да е поне 3.5 см - 4 см в областта на моларите. При ограничено отваряне на устата нашият екип е разработил специални водачи с ветибуларен отвор, което може да компенсира част от случаите.

Имате още въпроси? Не се колебайте да се свържите с нас на посочения телефон или електронна поща!