За нас

GuidedSurgery.BG е сайт, който се занимава с проектирането и изготвянето на хирургични водачи за поставяне на дентални импланти. Тук може да намерите информация за направляваната хирургия и да поръчате Вашия водач.

+359884489544
office@guidedsurgery.bg

Едно от най-честите желания на пациенти, които са били с тотални протези известно време е да пожелаят нещо по-добро. Възможна ли е водената хирургия при обеззъбени челюсти. Абсолютно!

Има много начини за протезиране на обеззъбените челюсти. В зависимост от крайния резултат може да се предпочетат няколко варианта. All on 4, all on 6, all on x, фиксирана протеза със стави и разделени мостови конструкции. Върху обеззъбените челюсти могат да се направят водачи, които да лежат и да се фиксират за костта. В тази статия, обаче, ще обясним методът за двойно сканиране. Върху предварително използваните протези на пациента се постявят контрастни маркери (за повече информация как и от къде да се сдобиете с такива маркери можете да се свържете с нас) и пациентът се сканира с протезите в устата и поставените маркери върху тях. След това протезите се махат от устата и се сканират една по една на CBCT скенера, без да се свалят маркерите (тук е важно да се отбележи, че високия клас на CBCT скенера е от огромно значение за крайния резултат). По този начин те могат да се нивелират върху обеззъбените челюсти и да служат, като ориентир за планиране и поставяне на импланти.

Клиничен случай: нивелирана протеза чрез метод на двойно сканиране